dilluns, 28 de setembre del 2009

SABATÉ NO VOL UNA AUTOVIA A MISERICÒRDIA

Els ajuntaments de Reus, Cambrils i la nostra vila i la Cambra de Comerç de Reus van decidir fer front comú i demanar conjuntament al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) la paralització del projecte de millora de la carretera T-3141, que uneix Reus i Cambrils.

També van sol.licitar al DPTOP que el projecte es replantegi 'amb la conformitat de totes les parts implicades' perquè la T-3141 esdevingui 'una via de prestacions altes'.

En una reunió feta dimecres, 23 a Reus, en la qual van participar els alcaldes dels tres municipis i el president de l'ens cameral, tots van recordar que el territori vinculat a la T-3141 és una zona 'amb dinamisme creixent', que acollirà 'diversos projectes d'àmbit econòmic també impulsats des de la Generalitat'. Tot i reconèixer i valorar 'l'esforç' del Govern per millorar la carretera, els ajuntaments i la Cambra van demanar el replantejament del projecte, per tal que inclogui l'actualització de les mesures de seguretat de la T-3141 i, alhora, permeti 'tancar l'anella del Camp en quatre vies' i estructurar la 'comunicació deficient' del Baix Camp sud amb els principals nuclis de serveis i comunicació de la zona.

Els tres alcaldes i el president de la Cambra de Comerç de Reus van demanar també una reunió amb el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, per parlar sobre aquest projecte i transmetre-li el seu posicionament al respecte.


El delegat del Govern en el Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, va rebutjar divendres que l'executiu català es plantegi portar a terme millores immediates en la carretera T-3141 que uneix Reus i Cambrils, més enllà de les previstes en el projecte actual. Per al delegat, la inversió necessària per a transformar el vial en una autovia -com van sol·licitar el dimecres alcaldes d'ambdues localitats, de la nostra vila i la Cambra de Comerç de Reus- és «desorbitada, per a guanyar només 3 o 4 minuts de temps». Segons va explicar Sabaté, la principal dificultat del projecte plantejat pels municipis és l'eliminació de la multitud d'entrades i sortides que té la carretera i que van ser construïdes quan el vial era propietat de la Diputació de Tarragona. I és com, va recordar, el delegat «no fa tant que la via ha estat traspassada a la Generalitat». La delicada situació econòmica fa que l'administració catalana examini més de prop la destinació dels recursos públics. En aquest sentit, el representant del Govern va apuntar que «com administració el nostre deure és seleccionar quins són les prioritats i, ara per ara, el Baix Camp té altres més urgents». Malgrat tot, Sabaté va assegurar que seguirà mantenint contactes amb els alcaldes per a tractar aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada