dimecres, 9 de setembre del 2009

INFORMACIÓ SOBRE EL VIRUS H1N1. INFORME 22 ( GRIP NOVA, GRIP A...)

El Departament de Salut informa de l’evolució de la pandèmia a Catalunya a partir del sistema de vigilància sentinella, mitjançant el càlcul de les taxes d’incidència estimades (nombre de casos per cada 100.000 habitants). En aquest sentit, el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) informa que:
- Els indicadors de morbiditat corresponents mostren que l’activitat gripal a Catalunya presenta un increment respecte a setmanes anteriors tot i que continua mantenint-se per sota del nivell epidèmic, produint només casos esporàdics i alguns petits brots locals. Durant la setmana del 23 al 29 d’agost la taxa d’incidència de síndromes gripals estimats per la xarxa sentinella és 85,8 casos per 100.000 habitants.
- Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A(H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies. En aquests moments es troben ingressats a l’UCI 5 casos greus.
- El 31 d’agost es va reunir el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en el qual es van prendre els acords següents:

o A Catalunya, com a la resta de l’Estat, no es modificarà el calendari d’inici del curs escolar perquè un retard no oferiria més protecció a la salut dels escolars.
o En relació amb la grip estacional, s’avançarà el calendari de la vacuna estacional que començarà a aplicar-se a tot l’Estat entre el dia 15 de setembre fins a la primera setmana d’octubre, i s’allargarà durant tot el mes d’octubre. Els grups que rebran aquesta vacuna seran els mateixos de cada any: persones majors de 60 anys, persones amb patologies prèvies, embarassades, personal sanitari i personal de serveis essencials.
o La vacunació contra el nou virus de la grip A(H1N1) començarà previsiblement a finals d’octubre o principis de novembre, quan compti amb l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. El Ministeri de Sanitat ha fet una reserva de vacuna addicional per si fos necessari. Els grups diana als quals se’ls administrarà la vacuna seran les embarassades, les persones a partir de sis mesos d’edat amb malalties cròniques, els professionals de la sanitat i el personal de serveis essencials (bombers, protecció civil i cossos i forces de seguretat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada