dilluns, 22 de febrer del 2010

RIUDOMS REBRÀ UNA SUBVENCIÓ 690.266 € DEL "PLA ZAPATERO"

"El Fons per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEIL), més conegut a peu de carrer com a Pla Zapatero, permetrà la creació de 406 llocs de treball directes i suposarà una inversió de 20.246.996 euros a la comarca del Baix Camp aquest mateix 2010.” Així ho ha confirmat el diputat socialistes al Congrés, el reusenc Francesc Vallès, que ha desgranat la inversió municipi a municipi.

“El primer que vull destacar és que tots els Ajuntaments del Baix Camp han presentat projectes per acollir-se a aquesta fons d’inversió, tots, el que demostra l’eficàcia d’aquesta iniciativa extraordinària del Govern endegada per fer front a la crisi econòmica. Gràcies a aquest paquet inversor tots els municipis de la comarca disposaran de fons addicionals per poder endegar nova obra pública i posar en serveis nous serveis socials.”

Pel que fa a Riudoms, rebrà una inversió de 690.266 euros que suposaràn 21 llocs de treball.

Cal recordar que en aquesta nova convocatòria el fons busca, especialment, aprofundir en les inversions relacionades amb l’economia sostenible. En aquests sentit, es fa especial èmfasi amb les noves tecnologies, les energies renovables, la mobilitat sostenible, l’estalvi energètic, les inversions mediambientals o la protecció del patrimoni històric i paisatgístic. També cal remarcar que, com a novetat, els Ajuntaments poden destinar fins a un 20% de la inversió total que els correspongui a serveis municipals relacionats amb l’educació, l’ajuda a la dependència i, en general, amb les polítiques social.

Francesc Vallès ha afirmat que “en aquests moments en el conjunt de la província de Tarragona ja s’han presentat 192 projectes relacionats amb la sostenibilitat econòmica amb un pressupost total de 22 milions d’euros. Així mateix s’han registrat 53 sol·licituds de projectes relacionats amb el medi ambient i la millora de la gestió dels recursos hídrics i 136 projectes més que fan referència a la construcció o millora de centres educatius, sanitaris o socials, amb una inversió total de 33 milions d’euros.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada