dimarts, 9 de febrer del 2010

ELS PARTITS RIUDOMENCS S'IMPLICARAN EN LA CONSULTA POPULAR DEL 25 D'ABRIL

'Fem poble, fem país!', lema de la comissió riudomenca per al dret a decidir

En una Llar de Jubilats plena de gom a gom amb ciutadans de totes les edats, Riudoms Decideix va presentar dissabte passat la proposta de consulta popular per al proper 25 d'abril, havent aconseguint el suport de tots els grups municipals. "Estem molt contents d'haver aconseguit la màxima implicació política de tots els grups representats a l'Ajuntament de Riudoms. Tots s'han compromès a fer campanya per aconseguir la màxima participació electoral, després d'haver-la aprovat en el plenari", manifestava Roger Caparó, membre de Riudoms Decideix.

Membres de la comissió 'Riudoms Decideix'

L'acte informatiu, molt concorregut per riudomencs de totes les edats, va transcórrer amb diferents parlaments de membres de la comissió oragnitzadora de la consulta amb el clar objectiu d'apel·lar a la participació democràtica, així com també de Pere Borràs, regidor d'Almoster, que va explicar aspectes organitzatius de l'experiència del seu municipi en la consulta del proppassat 13 de desembre.

Seguidament, l'assemblea finalitzà amb la lectura del 'Manifest de la Consulta Ciutadana a Riudoms pel Dret d'Autodeterminació del poble de Catalunya', on s'esmenta l'article primer del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, de les Nacions Unides, que va entrar en vigor l'any 1976 i va ser ratificat per l'Estat espanyol, el 27 de juliol de 1977. Aquest proclama: "Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament econòmic, social i cultural".

El Manifest es congratula de l'aprovació de dues mocions al respecte: una en defensa del dret a la celebració d'una consulta popular i l'altra de suport al dret de Catalunya a l'autodeterminació. "Si els riudomencs participem en aquesta consulta local, i més endavant, en una consulta a nivell nacional, exercirem un dret democràtic bàsic que no va contra ningú sinó en favor de decidir sobre un aspecte fonamental del futur de la nostra societat i dels nostres fills", conclou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada