dimarts, 9 de febrer del 2010

MANIFEST DE LA CONSULTA CIUTADANA A RIUDOMS PEL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DEL POBLE DE CATALUNYA

Les Nacions Unides van proclamar, l’any 1966, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor l'any 1976 i va ser ratificat per l'Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977. Aquest pacte, en el seu article 1 proclama:

"Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament econòmic, social i cultura"

L’Estat espanyol, tot i haver signat aquest pacte, no ens permet exercir aquest dret, però creiem que la legitimitat que proporcionen els vots i el respecte als drets de les persones se situa per damunt d’aquesta negativa. Per això, plantejar la qüestió i votar sobre el dret d’autodeterminació del Poble de Catalunya, A FAVOR O EN CONTRA, és un exercici de llibertat.

El poble de Riudoms vol integrar-se en el camí de la democràcia avançada i participar en aquest gest que ens permetrà opinar sobre el futur de la nostra societat.

La consulta, que se celebrarà el proper 25 d’abril, ve avalada pel nostre ajuntament, que el dia 19 de novembre va aprovar dues mocions donant-hi suport: l’una en defensa del dret a decidir i de suport a les consultes populars, i l’altra de suport a les consultes sobre el dret d’autodeterminació de Catalunya.

Participar en la consulta del 25 d’abril constitueix un pas més en la reivindicació que es faci un referèndum oficial per a que tots els habitants de Catalunya es puguin expressar amb llibertat sobre si volen esdevenir un Estat en el marc de la Unió Europea. Si els riudomencs participem en aquesta consulta local, i més endavant, en una consulta a nivell nacional, exercirem un dret democràtic bàsic que no va contra ningú sinó en favor de decidir sobre un aspecte fonamental del futur de la nostra societat i dels nostres fills.

Comissió Organitzadora de RIUDOMS Decideix
Riudoms, a 6 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada