dilluns, 22 de novembre del 2010

ENQUESTES A LES ELECCIONS CATALANES.


Aquest diumenge 21 de novembre de 2010 s’han publicat dues noves enquestes:

Convergència i Unió. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Artur Mas obtindria el suport del 39’3% amb una forquilla 63-65 diputats. Segons l’enquesta de El País, els convergents obtindrien un 39’5% amb una forquilla de 64-65 diputats. Cap de les dues enquestes pronostiquen que arribi a la majoria absoluta (situada als 68 diputats). En aquesta passada legislatura (2006) Convergència i Unió obtingué 48 diputats.

Partit dels Socialistes de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de José Montilla obtindria el suport del 20’1% amb una forquilla 31-32 diputats. Segons l’enquesta de El País, els socialistes obtindrien un 20’4% amb 30 diputats. El PSC podria tenir els pitjors resultats en unes eleccions al Parlament de Catalunya. En aquesta passada legislatura (2006), el PSC obtingué 37 diputats.



Partit Popular de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Alícia Sánchez Camacho obtindria el suport del 10’1% amb 14 diputats. Segons l’enquesta de El País, els populars obtindrien un 9’5% amb una forquilla de 13-14 diputats. El PP no milloraria la seva representació al Parlament o fins i tot la podria reduir. En aquesta passada legislatura (2006) el Partit Popular de Catalunya obtingué 14 diputats.

Esquerra Republicana de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Puigcercós obtindria el suport del 7’9% amb una forquilla 10-12 diputats. Segons l’enquesta de El País, els republicans obtindrien un 7’0% amb una forquilla de 8-9 diputats. ERC es podria enfonsar reduint els resultats a la meitat passant de la tercera força a la quarta per darrera del PP segons La Vanguardia o a la quarta posició per darrera d’ICV segons El País. En aquesta passada legislatura (2006) Esquerra obtingué 21 diputats.

Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Herrera obtindria el suport del 7’5% amb una forquilla 9-10 diputats. Segons l’enquesta de El País, els ecosocialistes obtindrien un 6’9% amb 10 diputats. Cap de les dues enquestes pronostiquen que arribi a la majoria absoluta (situada als 68 diputats). En aquesta passada legislatura (2006) Iniciativa obtingué 12 diputats.



Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Albert Rivera obtindria el suport del 4% amb 4 diputats. Segons l’enquesta de El País, C’s obtindria un 5% amb una forquilla de 6-7 diputats. Si fa uns mesos totes les enquestes els feien fora del Parlament, ara, totes diuen que augmentaran resultats i, El País, fins i tot, més que doblar-los. En aquesta passada legislatura (2006) Ciutadans obtingué 3 diputats.



Solidaritat Catalana per la Independència. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Laporta obtindria el suport del 2’4% amb 1 diputat per Girona. Segons l’enquesta de El País, els solidaris obtindrien un 2’6% amb una forquilla de 1-3 diputats. Si la participació és baixa com preveuen les enquestes podrien entrar al Parlament. És la primera vegada que es presenta.

Reagrupament Nacional Català. Segons les enquestes de La Vanguardia i de El País, el partit de Joan Carretero no obtindria el suport necessari per obtenir representació parlamentària: cap diputat. De les enquestes recents, només la del Racòmetre del 15 de novembre li augura un diputat per Lleida. És la primera vegada que es presenta al Parlament.

Alternativa de Govern. Cap enquesta dóna opcions d’obtenir representació parlamentària pel partit liberal de Montserrat Nebrera. AG és la primera vegada que es presenta al Parlament tot i que Nebrera ja havia estat escollida diputada pel PP en la passada legislatura.

Plataforma per Catalunya. Cap enquesta dóna opcions d’obtenir representació parlamentària pel partit de Josep Anglada. PxC assegura que té molt vot ocult que no es representa a les enquestes, tot i que hauria d’arribar als 80.000 o 90.000 a la província de Barcelona. Els analistes diuen que és poc probable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada