dilluns, 18 d’octubre del 2010

SOCIETAT MULTICULTURAL ???


Aquest dissabte Angela Merkel va encendre el debat sobre l'immigració i l'integració de la població islàmica a Alemanya afirmant que l'intent de crear una societat multicultural ha fracassat.
La cancellera va dir que permetre que persones de diferents cultures visquin sense integrar-se no havia funcionat i que s'hauria d'adoptar una línia més dura sobre els immigrants que no es disposen a adaptar-se a la societat.
Ara bé, recordant que s'ha d'acceptar que les mesquites formen part del paisatge urbà a Alemanya. (Aquí també...)

Tot això arriba dies després del rebombori establert a França amb els gitanos romanesos, i la política realitzada per Sarkozi i el seu govern.
Dies després de les passejades de Xavier García-Albiol i Sánchez Camacho per Badalona i el populisme i l'islamofòbia d'Anglada i Plataforma per Catalunya.

Amb tot això podem deduïr de fet, que la política catalana està en època de crisi i de mudança.
El que sorprèn són les seves fronteres fluides, de manera que l'afany del Partit Popular que lidera Alicia Sánchez Camacho a Catalunya de baixar a la sorra populista al voltant de la immigració el va portar a editar propostes el passat mes de setembre que li van acostar a l'òrbita de la Plataforma per Catalunya [PxC], prenent com a aparent laboratori polític la ciutat de Badalona, on el regidor Xavier García-Albiol ha cobrat notorietat amb aquest tema .

Sembla existir doncs, un electorat disposat a votar una opció que faci bandera d'aquests discursos de quasi racisme, d'islamofòbia, ja que els grans partits tendeixen a moure's per la demoscòpia. Ara serà interessant observar com es plasmarà aquesta situació en les eleccions autonòmiques primer i en les locals del 2011 després.

La reflectiran en bona mesura la capacitat de mobilització electoral del PP a Badalona i els resultats que obtinguin la PxC, el PxCat, l'MSR i formacions que puguin irrompre en aquest àmbit. En aquest sentit, considerem que tot i les tendències que apunten les enquestes, el mapa electoral català pot no ser tan tancat com sembla pel que fa a l'hemicicle parlamentari...

Però... i localment parlant ???
De moment i espero per temps, a Riudoms encara no tenim cap grup local de PxC, els del PP són moderats, suaus i coneguts per tots, Ciutadans i la seva còpia espanyola UPyD encara no han arribat i els altres convivim plàcidament amb amics marroquins, romanesos, sud-americans...
De fet els primers immigrants marroquins a Riudoms, no es van integrar massa, tothom encara pot veure dones tapades fins dalt sense sortir pràcticament de casa, segons això, Merkel encara pot tenir una mica de raó, però discrepo d'ella totalment en la nostra política d'immigració i a les escoles.
Sento a parlar nens marroquins, romanesos... en català millor que naltros !!!
Fa un temps ens enorgulliem davant Espanya en que nosaltres som bilingües, els d'aquí, però aquesta nova fornada d'immigrants o nous catalans, quasi tots nascuts aquí ja, la majòria són trilingües !!!

Bé, només recordo que molts riudomencs som fills d'immigrants espanyols, i els més jovenets de marroquins, romanesos i d'altres.
Qui de naltros no té un amic "marroquí" com l'Isma o el Moha o "romanès" com l'Alin o la Gina ???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada