dijous, 1 de setembre del 2011

RIUDOMS A LA LLISTA NEGRA DE SALGADO

140 ajuntaments catalans d'entre el miler de municipis catalans que hi ha estan amenaçats pel ministeri d'Economia per no presentar els comptes de 2010.
Els ajuntaments, entre ells la nostra vila Riudoms, que no han presentat la liquidació del 2010 a partir de l'octubre no rebran els diners del ministeri d'Economia, que signifiquen al voltant del 25% del seu pressupost.
El ministeri d'Economia indica que retindrà els diners dels municipis fins que els municipis els lliurin el document, però fins aquell moment no en rebran ni cinc. Les mateixes fonts reconeixen que hi ha 2.514 pobles espanyols en aquesta situació però asseguren que els alcaldes han tingut diverses oportunitats per regularitzar els comptes perquè el termini que fixa la llei es va acabar el 31 de març, el ministeri d'Elena Salgado el va prorrogar fins al 31 de juliol i a més van enviar una carta advertint tots els alcaldes.
Ara bé, segons Josep Mª Cruset, l'Ajuntament de Riudoms ja té la liquidació preparada per entregar i no ho ha fet abans perquè per això és necessària la cel·lebració d'un Ple amb convocatòria extraòrdinaria, fet que segons Cruset seria una despesa afegida a les arques municipals, tot i que des del mes de febrer de 2010 hi han hagut uns 4 plens ordinaris, sense comptar els extraordinaris, però això clar, no té importància...i sabent que en cap moment durant 4 anys es va convocar en temps i forma la Comissió especial de comptes que obliga la llei anualment (article 116 Llei 7/1985 de bases del règim local i art. 58 del Decret legislatiu 2/2003 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya)L'executiu local ha preferit esperar a la convocatòria del proper ple que tindrà lloc el dia 6 d'octubre i així poder trametre de manera imminent la documentació necessària al Ministeri un cop realitzada la sessió plenària.
Josep Mª Cruset ha afirmat que el Ministeri té coneixement de la situació i per tant al municipi no li afectarà en res la mesura.

LLISTA NEGRA DE MUNICIPIS CATALANS, RIUDOMS LA SEGONA POBLACIÓ MÉS GRAN EN ELLA, RADERA DE CUNIT:
http://www.ara.cat/economia/Llista-catalans-presentat-auditats-Hisenda_ARAFIL20110901_0001.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada