dijous, 1 d’abril del 2010

APROVADA LA CREACIÓ DE LA POLICIA LOCAL.

Des de la desaparició del cos de la guàrdia civil i la seva caserna a la nostra vila anys ençà, la nostra vigilància i seguretat va ser minsa, sense menyspreuar la feina dels vigilants, fins el desplegament total dels mossos a les nostres contrades. Vam patir diversos actes de delinqüència al nostre terme i al centre urbà durant temps, ja que les altres forces policials s'havien de desplegar de Cambrils o altres pobles. Mentrestant la nostra vila anava creixent en població degut a l'alta immigració de forasters i persones de poblacions veïnes i tot això suposava que cada vegada ens sentissim menys protegits. Semblava que no servís per res les tantes supliques a l'ajuntament per restaurir la policia local o demanar més vigilància i dotacions dels mossos d'esquadra. Però sembla ser que al cap de molt temps, després de dir-nos que no havia pressupost pel cos i altres excuses, les queixes han servit de cosa, o serà que l'han obligat al nostre govern municipal...
En el darrer ple municipal van aprovar la transformació de l'actual cos de vigilants en el cos de la policia local de Riudoms, per fi estarem a l'alçada d'una oblació de les nostres característiques.
De fet, diu el consistori, amb l'arribada dels mossos d'esquadra a les nostres terres, i la major dotació de recursos destinats a la guàrdia municipal, en aquests moments Riudoms té l'índex de delinqüència més baix dels darrers 10 anys.
Amb tot això, queda pendent que el conseller d'interior ratifiqui l'acord, després d'adequar-se als requisits que marca la llei de policia de Catalunya i començar el procés de transformació del cos de vigilants al cos de policia local de Riudoms.
Aquest procés implicarà passar per l'escola de policia de Catalunya els agents que formin part d'aquest cos, allí impartiran un curs de 2.880 hores, un curs anàleg al que segueixen els mossos d'esquadra.
Els policies locals locals podran desenvolupar diferents tasques , l'ordenació del trànsit i la seguretat viaria, instruir atestats per accidents de trànsit, assegurar el compliment d'ordenances, auxiliar a jutges i tribunals en la investigació de delictes, realitzar diligències de prevenció de delictes i custòdia de detinguts, prestar auxili en cas d'accident i perill, etc., en fi, una policia de veritat, i clar, els agents podran portar armes de foc.
Esperem doncs, des dels convilatants, la ràpida transformació del cos, que protegeixi i serveixi als ciutadans i que duri molts anys !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada